Pszenne | |
Produkt | Zastosowanie |
Mąka typ 750 | - Wypiek chleba |
Mąka typ 650 |
- Wypiek chleba/bułek - Panierka - Pierogi - Kopytka - ITP |
Mąka typ 500 |
- Makaron - Wyroby cukiernicze - ITP |
Przenica gnieciona (płatki) |
- Dodatek do wypieku chleba - Jako płatki śniadaniowe |
Otręby pszenne | - Dodatek do wypieku chleba/bułek |
Żytnie | |
Produkt | Zastosowanie |
Mąka typ 2000 (razowa) | - Wypiek chleba |
Mąka typ 1600 (sitkowa) |
- Wypiek chleba - Barszcz |
Mąka typ 720 | - Wypiek chleba |
Mąka typ 570 |
- Wypiek chleba - Makaron - Zacierki |
Żyto gniecione (płatki) |
- Dodatek do wypieku chleba - Jako płatki śniadaniowe |
Jęczmienne | |
Produkt | Zastosowanie |
Mąka typ 580 | - Wypiek chleba |
Jęczmień gnieciony (płatki) |
- Dodatek do chleba - Jako płatki śniadaniowe |
Kasza jęczmienna | - |
Pęczak (kasza) | - |